فرقی نمیکند که صاحب یک کسب و کار بزرگ با تعداد کارکنان زیاد باشید یا فریلنسری که پروژه های شخصی محدودی دارد. نیاز به برندینگ و داشتن برندی با هویت منحصر به فرد، امروز جزو پایه ای ترین اصول هر کسب و کاری است. شما میتوانید یک متخصص باشید که برای معرفی و پروموت تخصص خود نیاز به یک برند شخصی دارد و یا یک سازمان بزرگ با تعداد زیادی کارمند و محصول که باید یک برند تجاری قدرتمند با هویت منحصر به فرد داشته باشد.
دو مرحله کلی برای برندسازی وجود دارد :
- معماری برند (یعنی تعریف و شکل دهی شخصیت برند ، ارزشهای برند، اهداف و چشم اندازهای برند، نقاط قوت و ضعف برند و … )
- معرفی برند (یعنی رونمایی و عرضه برند به جامعه مخاطب هدف)
ساختن یک برند مثل ساختن یک ساختمان محکم و استوار است. ابتدا باید نقشه آن را آماده کرد. باید بررسی های لازم را برای موقعیت و جایگاهی که قصد بنا کردن ساختمان را در آن داریم به عمل آورد. باید پیش بینی تمام نیازها و چالشهای پیش رو را کرد و نسبت به اهداف و چشماندازهای مورد نظر، نقشه ای اصولی و حساب شده را ترسیم نمود.
یکی از مهمترین اجزا در معماری برند، طراحی هویت بصری برند است. هویت بصری برند، نماینده هویت و شخصیت برند به زبان تصویر است. اولین ارتباطی که مخاطب، مشتری و مصرف کننده با کسب و کار یا محصول شما برقر ار میکند از طریق چشم و از راه زبان بصری است. در این ارتباط بصری، مجموعه ای از احساسات و قضاوت ها، در همان برخورد اول، در ناخودآگاه مخاطب شکل میگیرد. اولین تصویری که از برند شما در ذهن مخاطب نقش میبندد ، نقش تعیین کننده ای در ادامه تصمیم گیریها و کنش های مخاطب نسبت به برند شما دارد. از این رو طراحی هویت بصری برای برند، جزو اساسی ترین اجزاء برندسازی برای یک سازمان یا یک برند شخصی به حساب میآید.
طراحی هویت بصری چگونه ایجاد میشود؟
هویت بصری برای یک برند، با یکپارچه سازی تمام ظواهر و جوانب یک برند ، با هویت و شخصیت ذاتی آن برند ایجاد میشود. لوگو، مهمترین عنصر در طراحی هویت بصری است و پس از آن، «پترن» مهمترین عنصر یکپارچه سازی هویت بصری برند است.
پترن چیست؟
پترن (pattern) یا الگوی اصلی هویت بصری، یک فرم گرافیکی برگرفته از دل لوگو و هویت برند است که قابلیت گسترش به تمامی متریال ها و رسانه ها را دارد. با استفاده از این الگو به همراه استانداردهایی که توسط طراح هویت بصری تعریف میشود، میتوان تمام ساختار بصری یک برند را طراحی و یکپارچه سازی کرد. از اینرو طراحی پترن، به اندازه طراحی لوگو، که مهمترین عنصر هویت بصری برای یک برند است، اهمیت دارد.
در طراحی پترن باید به این نکات توجه داشت :
- پترن باید به لحاظ فرمی، یادآوری کننده ی لوگو باشد.
- پترن باید قابل گسترش باشد. یعنی بتوان با استفاده از کل طرح پترن یا انتخاب جزئیات مشخصی از آن، نیازهای گرافیکی برند را در هر رسانه و محصولی برآورده کرد.
- پترن باید منحصر به فرد و اختصاصی باشد. همانطور که لوگو برای یک برند، به مثابه امضاءی شخصی و اختصاصی به کار میرود، پترن نیز باید به طور مستقل، بیانگر هویت برندش باشد.